Zimosis en vinos
We have isolated one sporulate yeast strain that produce a thick pellicle on the top of a disease wine. lt has been made the taxonomyc study in pure culture and it was analysed it's probable systematic position. It has been reproduced the disease in a lot of wines. The analitie results revea th...
Autores principales: | , |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | Español |
Publicado: |
Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
1964
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://bdigital.uncu.edu.ar/18188 |
_version_ | 1782343992858378240 |
---|---|
author | De Pritz, María J. R. Llop, Armando A. |
author_facet | De Pritz, María J. R. Llop, Armando A. |
author_sort | De Pritz, María J. R. |
collection | Repositorio |
description | We have isolated one sporulate yeast strain that produce a thick pellicle on the top of a disease
wine.
lt has been made the taxonomyc study in pure culture and it was analysed it's probable systematic
position. It has been reproduced the disease in a lot of wines.
The analitie results revea that the alcohol is kept without harmfull but the total accidity is
considerably reduced by the yeast effect. |
format | Artículo |
id | uncu-18188 |
institution | Biblioteca Digital - UNCUYO |
language | Español |
publishDate | 1964 |
publisher | Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
|
record_format | ojs |
spelling | uncu-181882022-11-30T09:26:29Z Zimosis en vinos De Pritz, María J. R. Llop, Armando A. Cultivo Levadura Vinos Pichia Levadura de vino Fermentación Zimosis Levadura esporulada We have isolated one sporulate yeast strain that produce a thick pellicle on the top of a disease wine. lt has been made the taxonomyc study in pure culture and it was analysed it's probable systematic position. It has been reproduced the disease in a lot of wines. The analitie results revea that the alcohol is kept without harmfull but the total accidity is considerably reduced by the yeast effect. Se aísla una levadura esporulada que forma gruesa película en la superficie de un vino alterado. Se hace el estudio taxonómico en cultivo puro. Se analiza su probable ubicación sistemática. Se reproduce la formación de película en una serie de vinos del comercio. Los datos analíticos revelan que el alcohol no es oxidado, pero sí la acción zimógeno modifica la proporción de ácidos totales que se reducen apreciablemente. Para mayores detalles sobre los métodos empleados nos remitirnos a nuestros trabajos citados en la bibliografía con los n% 4 y 5. Fil: De Pritz, María J. R.. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias Fil: Llop, Armando A.. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias 78 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Vol. 11, no. 1-2 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol. 11, no. 1-2 1964-02-03 spa Español http://bdigital.uncu.edu.ar/18120 info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/ article info:ar-repo/semantics/artículo info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion application/pdf Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias http://bdigital.uncu.edu.ar/18188 |
spellingShingle | Cultivo Levadura Vinos Pichia Levadura de vino Fermentación Zimosis Levadura esporulada De Pritz, María J. R. Llop, Armando A. Zimosis en vinos |
title | Zimosis en vinos
|
title_full | Zimosis en vinos
|
title_fullStr | Zimosis en vinos
|
title_full_unstemmed | Zimosis en vinos
|
title_short | Zimosis en vinos
|
title_sort | zimosis en vinos |
topic | Cultivo Levadura Vinos Pichia Levadura de vino Fermentación Zimosis Levadura esporulada |
url | http://bdigital.uncu.edu.ar/18188 |