Nucleótidos libres en la levadura y adaptación a la utilización de galactosa
In previous experiments performed in this laboratory, we have observed that cells grown far 5 hours in autolyzed yeast with 2 per cent glucose, utilize galactose after an adaptation period which is considerably longer than the one for cells grown for 24 hours in the same medium. This phenomenon can...
Autor principal: | |
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Formato: | Artículo |
Lenguaje: | Español |
Publicado: |
Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
1962
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Materias: | |
Acceso en línea: | http://bdigital.uncu.edu.ar/18158 |
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author | Palleroni, Norberto J. |
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description | In previous experiments performed in this laboratory, we have observed that
cells grown far 5 hours in autolyzed yeast with 2 per cent glucose, utilize galactose after
an adaptation period which is considerably longer than the one for cells grown for 24 hours
in the same medium. This phenomenon can be correlated with the composition of the
nucleotide pool of the respective cells. Thus, 5 hours-old cells have much less quantities of
uridine compounds, particularly of UDPG. The delay in adapting to galactose utilization
could thus be attributed to this deficiency in young cells, although it is also possible that
the uridine compunds are converted to peptidyl-nucleotides which could function as
repressors in the induced synthesis of the enzymes involved in galactose metabolism. |
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spelling | uncu-181582022-11-29T10:55:21Z Nucleótidos libres en la levadura y adaptación a la utilización de galactosa Palleroni, Norberto J. Nucleótidos Galactosa Levadura Glucosa Cultivo In previous experiments performed in this laboratory, we have observed that cells grown far 5 hours in autolyzed yeast with 2 per cent glucose, utilize galactose after an adaptation period which is considerably longer than the one for cells grown for 24 hours in the same medium. This phenomenon can be correlated with the composition of the nucleotide pool of the respective cells. Thus, 5 hours-old cells have much less quantities of uridine compounds, particularly of UDPG. The delay in adapting to galactose utilization could thus be attributed to this deficiency in young cells, although it is also possible that the uridine compunds are converted to peptidyl-nucleotides which could function as repressors in the induced synthesis of the enzymes involved in galactose metabolism. En experimentos realizados anteriormente en este laboratorio, se pudo observar un retardo considerable en la adaptación a la utilización de galactosa en las células de 5 horas de edad, en relación a las células cultivadas por 24 horas en el mismo medio ( agua de levaduras autolizadas con dos por ciento de glucosa). Este fenómeno guarda relación con la composición de los nucleótidos libres de las células respectivas, ya que las células de 5 horas tienen cantidades sensiblemente menores de compuestos de uridina, particularmente de UDPG. La dificultad de adaptación de las células jóvenes podría ser atribuida a esa deficiencia, aunque también es posible que los compuestos de uridina pasen a formar parte de peptidil-nucleótidos que funcionarían como represores en la síntesis inducida de las enzimas del sistema galactozimásico. Fil: Palleroni, Norberto J.. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias 78 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Vol. 9, no. 2 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol. 9, no. 2 1962-07-05 spa Español http://bdigital.uncu.edu.ar/18023 info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/ article info:ar-repo/semantics/artículo info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion application/pdf Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias http://bdigital.uncu.edu.ar/18158 |
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