Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
Mycostatine can be used in selective media for the isolation of Lactobacillus plantarum from the brine of fermented olives. The antibiotic inhibits the growth of film yeasts at low concentration, and it does not seem to interfere with the normal lactic acid fermentation. Even though the antibiotic i...
Autor principal: | |
---|---|
Formato: | Artículo |
Lenguaje: | Español |
Publicado: |
Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
1962
|
Materias: | |
Acceso en línea: | http://bdigital.uncu.edu.ar/18155 |
_version_ | 1782343988530905088 |
---|---|
author | Palleroni, Norberto J. |
author_facet | Palleroni, Norberto J. |
author_sort | Palleroni, Norberto J. |
collection | Repositorio |
description | Mycostatine can be used in selective media for the isolation of
Lactobacillus plantarum from the brine of fermented olives. The antibiotic inhibits the
growth of film yeasts at low concentration, and it does not seem to interfere with the
normal lactic acid fermentation.
Even though the antibiotic is somewhat unstable, its action lasts long enough in the
media to make it possible the isolation of the slow growing lactic acid bacteria. |
format | Artículo |
id | uncu-18155 |
institution | Biblioteca Digital - UNCUYO |
language | Español |
publishDate | 1962 |
publisher | Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias
|
record_format | ojs |
spelling | uncu-181552022-11-29T10:36:02Z Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum Palleroni, Norberto J. Lactobacillus plantarum Aceituna Bacteria Fermentación Ácido láctico Micostatina Mycostatine can be used in selective media for the isolation of Lactobacillus plantarum from the brine of fermented olives. The antibiotic inhibits the growth of film yeasts at low concentration, and it does not seem to interfere with the normal lactic acid fermentation. Even though the antibiotic is somewhat unstable, its action lasts long enough in the media to make it possible the isolation of the slow growing lactic acid bacteria. La micostatina puede ser usada en medios selectivos para el aislamiento de Lactobacillus plantarum a partir de salmueras de aceitunas fermentadas. El antibiótico inhibe el desarrollo de las levaduras formadoras de pelícuia a concentraciones bajas, y no parece interferir con la fermentación láctica normal. Aun cuando el antibiótico es algo inestable, su acción dura lo suficiente en los medios como para hacer posible el aislamiento de las bacterias lácticas, de desarrollo lento. Fil: Palleroni, Norberto J.. Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias 78 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias Vol. 9, no. 2 Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias, Vol. 9, no. 2 1962-07-05 spa Español http://bdigital.uncu.edu.ar/18023 info:eu-repo/semantics/openAccess http://creativecommons.org/licenses/by/2.5/ar/ article info:ar-repo/semantics/artículo info:eu-repo/semantics/article info:eu-repo/semantics/publishedVersion application/pdf Universidad Nacional de Cuyo. Facultad de Ciencias Agrarias http://bdigital.uncu.edu.ar/18155 |
spellingShingle | Lactobacillus plantarum Aceituna Bacteria Fermentación Ácido láctico Micostatina Palleroni, Norberto J. Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum |
title | Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
|
title_full | Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
|
title_fullStr | Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
|
title_full_unstemmed | Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
|
title_short | Uso de la Micostatina en el aislamiento de Lactobacillus plantarum
|
title_sort | uso de la micostatina en el aislamiento de lactobacillus plantarum |
topic | Lactobacillus plantarum Aceituna Bacteria Fermentación Ácido láctico Micostatina |
url | http://bdigital.uncu.edu.ar/18155 |